Търсене на имоти

Вижте кой е най-високият хоризонтален небостъргач в света!

В китайския град Чонгкинг в момента се изгражда едно от чудесата на инженерния гений – най-високият в света хоризонтален небостъргач на Моше Савди, наречен „Рафълс Сити Чонгкинг“. Той ще бъде с дължина 300 метра и ще се извисява върху четири кули с височина 250 м, информира archdaily.com. След като бъде завършен, проектът, разположен между реките Яндзъ и Джалинг, ще държи световния рекорд за най-високия небесен мост, който свързва кулите!
 
 Проектът се разпростира върху 1,12 млн.кв.м и всъщност се състои от 8 кули – 4 от тях, свързани с небесния мост и допълнителни конзолни мостове към други две от кулите. Предвидено е площта да бъде разпределена между търговски центрове, офиси, 1400 жилища, сервизни помещения и луксозен хотел. В хоризонталния мост ще бъде обособена площадка за наблюдение, „небесна“ градина, инфинити басейн и зона за храни и напитки.

Гъвкавият материал и специалната конструкция ще направят сградата устойчива на сеизмична активност и бурни ветрове. Стоманената конструкция е с тегло 12 000 тона и е оградена с пръстен от стъкло и алуминиеви панели. Сложният проект трябва да бъде завършен до средата на 2018г.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини